Descripció : Bolet amb un capell de fins a 5 cm de diàmetre, primer globulós, després hemisfèric amb la part central elevada i al mateix temps el seu centre un poc enfonsat. És viscós en temps humit i és de color blanc inicialment, després cremós i finalment terrós. Les nombroses làmines de davall estan atapeïdes, són adnades, decurrents i de color pàl·lid tornant-se terrós canyella o safranat per la caiguda de les espores. Aquestes són el·líptiques, de 5-7 x 3,7-5 micres. El peu és fusiforme, més prim cap a dalt, corbat i en punta cap a la base, viscós i de color blanc lluent que poc groguetjar quan es toca. La cortina és senzilla, fugaç, de color blanc, que queda en forma de filaments sobre el peu i pren el color de les espores.
Observacions : No és comestible per la seva amargor.
Distribució per illes : Mallorca.
Hàbitat : Alzinar. Pinar i altres coníferes.
Valor alimentari : Indiferent